Peygamber Sevdalıları Vakfı Mezuniyet Törenlerindeki Ahlaki Yozlaşmaya Dikkat Çekti!
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Göven okudu.
Açıklamada öğrenci ailelerine ve yöneticilere yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Göven, Milli Eğitim Bakanlığının sene sonunda düzenlenen ve gençleri ahlakî olarak yozlaştıran mezuniyet törenleri konusunda gerekli tedbirleri alması gerektiğine dikkat çekti.
Okul yöneticilerinin ve ailelerinin mezuniyet törenleri konusunda hassas davranması gerektiğini ifade eden Göven, "Son sınıflarda okuyup mezunlar olacaklar için ‘mezuniyet töreni’ adı altında hemen her yıl düzenlenen ve gençlerimizin ahlaki yozlaşmasına sebep olan mezuniyet programları düzenlenmektedir. Tamamen Batı kültürünün etkisinde, haz ve eğlenceye yönelik düzenlenen bu programlarda, gençlerin alkol, sigara ve daha farklı ahlaksızlıklarla tanıştığını üzülerek müşahede ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı gençlerimizi yozlaştıran bu gibi törenler konusunda gerekli tedbirleri almalıdır. Çocuklarımızı teslim ettiğimiz okul yöneticilerimizin ve ailelerimizin de bu tür konularda daha hassas davranmaları gerekiyor." diye konuştu.
Yaklaşık 16 milyonu aşkın öğrencinin 17 Haziran 2022 Cuma günü karne alarak yaz tatiline çıkacağını hatırlatan Göven, şöyle devam etti:
"Tatil, uzun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından öğrencilere verilen bir haktır. Çocuklarımızın bu hakkı daha verimli kullanması için anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Tatil her ne kadar dinlenme için fırsat olsa da asla tembellik demek değildir. Medeniyetimizde tatil, bir işten boşalıp daha başka hayırlı bir işe koşmanın adıdır. Bu anlamda ailelerin, çocuklarının tatilini verimli geçirebilmesi için gerekli zemini oluşturması gerekir."
Yaz tatili aynı zamanda çocuklarımızın manevi eğitim almaları için altın bir fırsat olduğunu ifade eden Göven, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği kurslara çocukların mutlaka gönderilmesi gerektiğini söyledi.
"Aileler ve Sivil Toplum Kuruluşları, okuyan bir nesil ancak yaşadığı toplumun geleceğini kurtarabilir şuuruyla, çocukların bu süreçte düzenli kitap okuması için düzenli bir program oluşturmalıdır" diyen Göven, açıklamanın devamında "Bu okumalarla çocuklarımızın başta manevi gelişimine ve yaşadığı dünyayı tanımasına katkı sunmalıdır. Çocuklarımızda tarih şuurunun gelişmesi için imkânlar nispetince İslam kültür ve medeniyetine ait tarihi yerlerin ziyaret edilmesi faydalı olacaktır. Bunların yanında akrabalık ilişkilerinin neredeyse ortadan kalktığı, insanların giderek bireyselleştirildiği gerçeği ile de karşı karşıyayız. Bu bireyselleşme tehlikesine karşı çocuklarımızda sıla-i rahim bilincinin gelişmesi için akraba, eş, dost ziyaretleri yapmalıyız." diye konuştu.
Açıklamanın sonunda düşük not konusuna değinen Göven, "Çocukların karne notlarının düşük olması dünyanın sonu değildir. Karne notunun başarı için tek ölçü olarak kabul edilmesi ve düşük not için çocuklara yüklenilmesi doğru değildir. Karnenin sadece öğrenciye değil, öğretmen ve aileye de ait olduğu unutulmamalıdır. Aileler bu bilinçle kendilerinin ve çocuklarının eksiklerini tespit edip gelecek yıl daha başarılı olması için çabalamalıdır. Bu vesileyle 2021-2022 yılı eğitim öğretim sezon sonunun ve yaz tatilinin başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. " (URFANINNABZI)